Jeg kunne ikke skrive nyheds opdatering i overskriften, da der ikke endnu er nogen nyhed. Det jeg hentyder til, er hvornår amatørerne igen må komme ud og deltage i hestevæddeløbene.

Vi håber, at der vil komme en udmelding i denne uge, om yderlige lempelser fra på mandag (8.juni). DTC har en mand siddende tæt på dem, der foretager fortolkningerne, når det gælder tilladelser.

Der er blevet arbejdet på, blandt andet, opvarmnings problemerne. Som det er meldt ud, så må kun ansatte med proff licens, køre på banernes areal.

Det blev meldt ud fra Sport og Udvikling, at man trækker offentligørelsen af propositionerne til 11.juni og fremover, fordi man gør sig klar til at amatører og montéryttere, MÅSKE kan komme med.

I den forbindelse, er jeg klar til at have en snak med S og U, angående hvordan vi ønsker, at opstarten skal foregå.

Det kan være med emner som flere amatørløb, flere formløb, hvordan med forhøjede præmier kontra flere amatør/formløb. Er det eventuelt  en ide med ekstra løbsdage  for amatørerne/montérytterne?

Der er stadig ingen afklaring vedrørende EM for Herrer (Malorca), EM for Damer (Sverige) eller Nordisk Mesterskab (Sverige) Alle er i venteposition.

Jeg krydser fingre for at denne amatørløbs tørke, snart er ovre. Ser man på startlisten til Skive på mandag, begynder det også at afspejle hestemangel, uden amatørdeltagelse.

Som jeg skrev sidst, så er der meget der tyder på at åbning for amatørerne, hænger sammen med opstarten af 2.divisions fobold, når der kommer nye lempelser fra vores"kære" statsminister.

Hilsen

FDT formanden.

Jørgen B Pedersen