FDT fejrer 50-års jubilæum

Foreningen af Danske Travamatører eller i daglig tale blot FDT kan i år fejre sit 50-års jubilæum, og foreningen er still going strong.

FDT har gennem årene haft en turbolent tilværelse, men har de seneste år fundet sit fodslag i det travpolitiske Danmark som en velanset græsrodsorganisation, der varetager et bredt ansvar for de danske travamatører. FDTs opgaver har udviklet sig i organisatorisk retning og foreningen sørger nu for koordinering af de forskellige mesterskaber - DM, NM, EM, VM samt FEGAT Cup - og selvfølgelig opdatering af foreningens hjemmeside www.fdt-trav.dk med nyheder og resultater fra diverse mesterskaber og kuskekonkurrencer.

Formand er den 54-årige Skive-amatør og tidligere træner, Jørgen B. Pedersen, der efterfulgte Lars Løfgren som havde siddet på posten i en årrække. Næstformand er Iver Jessen fra Billund. Kassemester er Bjarke Haagensen fra Charlottenlund, sekretær er Maibritt Andreasen fra Aalborg og sidste medlem af bestyrelsen er Lone Wagn Nielsen fra Fyn.

- Vi står for planlægningen af de mesterskaber, der afholdes hvert eneste år, bestilling af rejser til de danske deltagere til EM og VM. Tidligere var det jo sådan at Danmarks Mesterskabet for travamatører gik på skift mellem alle landets baner, men eftersom antallet af heste er faldet drastisk, har vi været nødsaget til at omstrukturere, så vi holder os på de baner hvor der er størst sandsynlighed for at der vil blive anmeldt heste nok til løbene. Det er den lokale amatørforening, som i samarbejde med banens ledelse arrangerer DM, men vi er med på sidelinjen og giver en hånd administrativt såvel som økonomisk, siger Jørgen B.
- For at kunne fortsætte med den økonomiske hjælp har vi desværre været nødsaget til at sætte kontingentet op fra 2012, hvilket igen er et resultat af de lidt svære tider sporten har oplevet gennem det sidste årti. Vi håber dog også, at vi i fremtiden kan bidrage mere til bredden blandt amatørerne, så flest muligt får glæde af kontingentet, udover medlemskabet af den fælles ulykkesforsikring.
- Jeg blev opfordret til at stille op til formandsvalget i FDT, men manglede tiden da jeg samtidigt sad i bestyrelsen på Skive Trav. Jeg planlagde derfor at trække mig fra den post for at kunne opstille som formandskandidat i FDT, og jeg blev glædeligvis valgt ind. Den afgående formand, Lars Løfgren, var en stor hjælp mht. at få kørt tingene på plads inden han slap tøjlerne efter en flot indsats for de danske travamatører. Vi har nu en god og meget samarbejdsvillig bestyrelse, og alt taget i betragtning står FDT ret så godt rustet til de kommende år og jeg er helt sikker på vi vil se amatørsporten blomstre og få endnu større indflydelse i dansk travsport i fremtiden.

 

pernillevandtur

 

Som det er tradition må DM-vinderen i tur i vandet. Da DM 2010 blev afholdt på Bornholm, måtte en alternativ ”sø” findes frem, og Danmarksmesteren Pernille Rasmussen får her en vandtur af nummer to og tre i DM, Kim Pedersen og Iver Jessen.