Efter en flot sejr i sidste afdeling af EM for Damer, sprang Pernille Rasmussen op på podiet.

Årets EM for Damer på de belgiske baner Mons(Ghlin) og Waregem, blev afviklet med 3 køreture til hver af de 13 kuske. Der skulle have været 4 ture til hver, men som ofte før, manglede der heste. der blev kørt 4 løb i Ghlin og et på Waregem. Det betød også at der var 6 kuske der havde kørt færdigt, på fredagen.

 

Desværre udgik de 2 heste om fredagen, den ene, som Pernille skulle have kørt. Det gav 5 point (som en 4.plads) Der var 7-8 heste i hvert EM løb. Om det var godt eller skidt, at den udgik, er ikke til at sige. Pernille skulle have været nr.2 med hesten for at have hentet guldet.

 

holdbilledeefter

 

Pernilles køretur om fredagen var med Volf Des Pernelles (BEMÆRK navnet). En ret fin hest, der ifølge ejere, måske vil have fordel af venstrevejen. På Mons var det venstre vejen, mens Waregem kørte højre om. Hesten skulle køres på bidet hele tiden, var ikke så hurtig fra start og måtte have hjælp af begge sidestænger, var nogle af de råd som ejeren/staldpigen gav os på engelsk.

 

volfdepernelles

 

Volf Des Pernelles

opvvolf

 

Da startvognen slap feltet gled Pernille dog let til spids med hesten. Straks derefter slap hun til en af favoritterne. Ud på sidste omgang af det 2300m lange løb, blev den førende sat under pres og Pernille kunne sidde og godte sig. I sidste sving flyttede Pernille så hesten ud i ryg i andet spor. I opløbet måtte hun dog sidde og bære hesten lidt. Hun kørte på sikkerheden ind på en tredie plads. Man skulle også passe på ikke at blive disket for urent trav. Heste løb faktisk ny rekord 17,6.

oplob3pl

 

Efter fredagen var det klart, at Pernille skulle vinde søndagens løb men hesten Viking Du Regard, hvis hun skulle på skamlen. Hun kunne ikke nå guldmedaljen, da hjemmebane kusken Suzy Jans-Lagvigne, havde opnået at blive første, anden og tredie med hende 3 køreture, i alt 22 point. Norske Liss Karin Sandvik fra Harstad i Nordnorge, lå på andenpladsen med 19 point efter 3 køreture. Pernille havde 13 point efter 3.pladsen samt point for den slettede hest, inden hun manglede sidste køretur.

I avisen kunne man læse, at det var et løb for heste op til 5500 euro. Pernilles køretur havde 5450euro, mens nr. 1 havde tjent 600euro. Hesten var dog ikke tippet mellem de 5 der var nævnt. Nærlæste man avisen, kunne man se at Viking Du Regard, havde løbet om betydelig større præmier i de 4 starter som hesten havde gjort, end modstanderne. så i danskerlejren, var der en del optimisme.

 

opvarmningviking

Viking Du Regard

 

Da hesten ankom til banen i Waregem, kunne vi da også forstå, på folkene omkring hesten,at de også havde gode forhåbninger. Pernille skulle ud og opvarme den noget urutineret hest. For at den ikke skulle være for hidsig, blev den udstyret med "lasso". Den skulle opvarmes 4 omgange, men efter godt 2, var hesten rigtig træls. Pernille prøvede at få lidt tempo i den. Det reagerede hesten ved at blive endnu mere ustyrlig og dum. Pernille kørte så i stald, temmelig nedtrykt. Der var dog forhåbning om at det ville blive bedre med hestens løbsforspænding. Straks hun kom på banen med det rigtige udstyr, var det en helt anden hest. Den skulle køres på sikkerhed og Pernille fik en fin rolig start og kunne glide frem i andet spor. Hun satte sig til rette i "dødens" for siden at presse sig til spids, på sidste langside. Siden var det bare at håbe at den spanske kusk ikke nåede andenpladsen. Det ville have betydet bronze i stedet for sølv til Pernille. Den spanske kusk besatte 4.pladsen, hvilket også betød, at vores norske veninde Liss Karin, fik bronze.

vindercirkel

Der var trængsel i "vindercirklen", efter Pernilles flotte sejr, med stor ros fra teamet omkring hesten.

 

 

podiet

Så var der hyldning af de tre første, i årets EM for damer. Belgien foran Danmark og Norge.

Til venstre ses FEGATs formand Claes Ljung Sverige og til højre ses formanden for amatørerne i Belgien.

 

champagne

Pernille var helt oppe at køre efter resultatet, og gik til den med champagne sprøjt.

 

I forbindelse med aftens gallamiddag, var der overrækkelse af flotte glaspræmier

 

glaspokal