Det vrimler med internationale matcher den næste måned. Det starter på søndag, hvor sidste års danske mester Bjarke Haagensen, deltager i FEGAT Cup i Tyskland.

FEGAT Cup, der afvikles i en ændret udgave. Hvor det før var en dame og en herre fra hvert land, der deltog, er det nu kun 1 person fra hvert land. Det er lavet om af flere årsager, blandt andet, var det dyrt for landene at sende 2 personer afsted, med hver 2 køreture i udsigt. Det var så aftalen at de lande der engagerer FEGAT Cup, skulle bestræbe sig på, at kuskene skulle have mindst 3 køreture hver, helst 4.

 

Desværre igen i år, har det været svært at skaffe heste til kuskematcher. Det betyder at Bjarke "kun" skal ud 2 løb i Gelsenkirchen. Det er enda kun lykkedes med at stable 2 løb på benene, med stor hjælp af fra hollandske heste.

På søndag kl. ca. 14.40 skal Bjarke i ilden med hesten 4 Kamiboy (Copiad). Hesten har i denne sæson, startet 13 gange uden sejr, og været i præmierækken 8 gange. Sidste år var det blevet til 1 sejr i 14 forsøg.

Det kan dog nævnes at de 14 heste i programmet, tilsammen kun har vundet 9 sejre i de sidste 2 sæsoner.

Senere søndag eftermiddag (kl.ca.16.20) er det så 4 Nicky Rex(Crowning Classic), som Bjarke skal køre. Denne har 25 starter i år uden sejr. De sidste 5 resulteter er, en gang disk, samt 4 x 10.pladser.

Så STORT HELD OG LYKKE til Bjarke med disse udfordringer.

danske-mester

Det er i øvrigt samme weekend at Jeppe Rask skal til Rusland og deltage i EM for Jockeys.

 

Næste weekend 30-31/10, er det så nordiske mesterskab i Norge. På Jarlsberg og Drammen Travbanerne, er det amatørerne Flemming Degn (regerende nordisk mester), Emil D Mæhlisen, samt Sune Hansen (nr.2 og 3 fra DM), der skal prøve at få dannebro til tops. Desværre er der jo afbud fra den skadede Bitten Jensen.

Det er også et stærkt hold montéryttere, der skal deltage for Danmark i NM for montéryttere.(Christina Lindhardt, Sabina Gammelgård og Nicole Marsing)

Mere om NM i næste uge.

Den 20 - 22. november er det så Danmark, der skal afholde Europamesterskab for Damer. Det sker i Ålborg den 20/11 og i Skive den 22/11. Der er 13 kvinder tilmeldt, og vi er lovet, at der gives tilladelse til 13 heste bag bilen. HUSK at MELDE HESTE, kan vi kun opfordre til, så vi kan lave nogle fine løb. Se propositionerne. GODE PRÆMIER og transporttilskud, så hjælp os, og planlæg allerede nu, at stille heste til rådighed. Også angående EM for Damer. kommer der mere senere.