Først skal der gives en stor tak til alle der meldte heste i EM for Damer. Sportssekretariatets forslag til udskrivning af løbene, var jo lidt specielt, og ville give heste med meget forskellige startpræmiesummer, chance for at skulle ud mod hinanden. Det viste sig at give ret jævnbyrdige løb, lige som vi ønskede. Så også stor tak til sportssekretariatet, for selvom EM er meget andet end selve løbene, så er det et retfærdigt mesterskab, der tæller højest.

Da jeg nu er i gang med takketalen, så skal deltagerne også roses for fint afviklede løb, hvor der blev taget hensyn til hestene.

Derudover skal der siges stort tak til alle der har været med til at gøre det til en fint mesterskab. Det være sig Lene Dodensig fra vores bestyrelse,FEGAT, NKI Racing Arena i Ålborg, Skive Trav, Best Western Hotel i Skive, SES Busselskab, sponsorerne (Spik Party, Pandia og Scanlak),fotograf Ole Hindby, guider som hjalp med at oversætte mellem kuske og ejer/træner af hestene, samt ikke mindst de spisesteder vi var omkring. I Skive var borgmester Peder Chr. Kirkegaard, omkring banen, med en lille erindringspræmie til alle deltagende kuske.

 

Det blev norsk på toppen af skamlen, da de 4 EM løb var afviklet. Anette Frønes kørte fine løb, og var ikke uden for trioen i hendes 4 køreture. 3x andenpladser samt en tredieplads gav ialt 47 point. På sølvpladsen kom Heidemarie Hainzer fra Østrig med 37 point, hun vandt en flot sejr med Super Grace i Skive. På trediepladsen kom stabile Hiltje Tjalsma Holland med 36 point, som blandt andet vandt i Ålborg med Nashville DK. Hiltje har næsten fast plads på skamlen i EM for Damer, da Holland, i modsætning til Danmark, ofte sender samme kuske afsted. I år var det NFT´s tur til at sende en dame til EM, og det blev Katia Bøgedal. Selvom at hestene var prøvet fordelt så jævnbyrdige så muligt, havde Katia ikke helt heldet på sin side, med de tildelte køreture. Katia kørte fint, og endte på en 7.pl. med 28 point. hun sluttede konkurencen af med en fin tredieplads med Saga L, fra spor 12.

 

faellesfoto

 

resultat-web

 

 

Lørdag var væddeløbsfri. Det gav tid til nogle sociale engamenter. Her er det en gang bowling

i Bowl and Fun i Skive

bowling

 

 

Senere på dagen, var der et besøg i Mønsted kalkgrube, der i år har været

besøgt af 48 000 mennesker.

kalkgrube

 

 

Der var højt humør på sejrsskamlen i Skive

top3skammel

 

 

Og til galla middagen om aftenen, var der ikke en mindre festlig stemning.

top3aften