På flot og stabil kørsel, endte Bitten Jensen på podiet ved årets VM for amatørkuske i Ungarn. Ved lodtrækningen om aftenen efter ankomsten, trak først Bitten kugle nr. 12, hvilket betød, at hun fik den sídste konvolut med hestenavne, efter at de andre havde valgt. Hestene var opdelt med 6 hestenavne i hver konvolut, hvor de blandt andet var fordelt efter, at der højst var 2 køreture i anden række bag startbilen. Ved et gennemsyn af "Bittens" heste, var hestene nok ok, men startsporene! 3 x nr. 8, og 2 x nr.12!!!. Den sidste havde nr.5. Det var klart at optimismen var dalende, da man ved, hvor vigtige startsporene kan være. Så med resultatet i hånden, var det virkeligt imponerende at komme på podiet. Bitten fik desværre en hest diskvalificeret (1point) ellers gav de stabile styringer, 1 sejr, 3 gange 5.pladsen, samt en 6.plads. Samlet gav det 45 point.

Selvfølgelig skal der også held med på vejen, og specielt var det til gavn for Bitten, at de førende 2 kuske , hentede masser af point. Verdens mesteren Mirko Marini fra Italien vandt således halvdelen af de 6 løb, som der blev kørt i VM. Han endte på 61 point, kort foran den amerikanske pige Hannah Miller med 60 point. Hun havde vundet 2 løb, så da Bitten jo havde vundet det resterende løb, var det kuskene på podiet der delte løbene mellem sig.

Her er lidt billeder fra Budapest, samt det samlede resultat. Jeg kommer senere tilbage med mere fra turen til VM.

SE løbene på dette link. https://twitter.com/FegatTrotting

Bemærk at de 3 første afdelinger blev kørt højre vejen? på samme bane. Ifølge hesteejere og trænere, havde hestene ikke prøvet det , på denne bane, de sidte års tid!

 

fllesfoto

 

 

resrunde

 

 

podiet

 

 

resultatweb

 

 

prmiebord