Efter at kuskene havde været ude 2 gange på banen i Avenches, måtte vi vente på den lokale kusk Joey Vignoni, som skulle køre i det sidste løb.

Som vanligt i det sydlige europa, er der altid ledsagervogn, der følger feltet under løbene.

Her er det smart, at der er en reserve sulky klar, i tilfælde af sulky problemer.

billede_em_11

Det sidste løb på banen blev kørt på græsbanen med ca 55 000 danske kr til vinderen.

I EM løbene på Avenches var der ca. 22 000kr til vinderen med 1250kr til 6.hesten.

billede_em_12

Efter en bustur på en times tid, var vi i Frankrig. Banen Divonne ligger ca 500m fra grænsen til Schweitz

billede_em_13

billede_em_14

På banen i Divonne var der ca 20 000 danske kr. til vinderen og det var desværre ikke nok,

til at samle 2x14 heste, men kun 20 totalt.

billede_em_15

Hestene leveres i præsentationsvolten til opvarmning. Derfor måtte Mathias opvarme med

korte bøjler!!. De blev rettet til løb, hvor Mathias kørte en stærk hest Basmati Volsin.

Træneren kunne desværre fortælle, at hesten denne gang var nødt til at gå med sko, hvilket

var negativt. Efter løbet var træneren dog vældig tilfreds med både hestens trav og med Mathias´s

styring, som var ret offentsiv. Se løbet

billede_em_16

Inden sidste afdeling som var uden Mathias og svenske Dan-Åke Olsson. Det bevirkede at

Dan-Åke måtte se til fra sidelinien, hvor en 4.plads eller bedre til tyskeren, ville betyde sølv.

Da Hans Jürgen Von Holdt måtte "nøjes med en 5.pl, var guldet hjemme for svenskeren.

billede_em_19

Efter løbet skulle kuskene køre ind i "volten" hvor hestens nummerskilt, blev afleveret af kusken.

billede_em_18

billede_em_17

Tilbage til pointgivningen, hvor det sidste år blev vedtaget, hvordan man skal gøre, hvis kuskene på forhånd, ikke har lige mange køreture. Man tager de point man har samlet sammen, og dividerer med antal kørte løb. Dan-Åke havde samlet 34 point i 3 køreture, og endte derfor med en samlet score på 11,33. Tyskeren samlede 45 point sammen i 4 køreture, og endte derfor med gennemsnits score på 11,25. Var han blevet nr 4 i sidste løb, var han endt på 46/4= 11,5, og dermed Europamester.