Fredag d. 30. november klokken har passeret de 18:15, og vi befandt os i Aalborg lufthavn, og rejsen mod EM for damer begyndte for den danske delegation. En gruppe der bestod af Trine, Trines forældre (Else og Hans Peter) samt Lene Dodensig. Endestationen hed Firenze, Italien, med en forventet ankomst kl. 23:00.

img_0359

 

Et par gode julefilm, startlister til søndagens løb og resultatlister for hestene der skulle køres søndag var downloadet - man skal jo bruge tiden i et fly fornuftigt. Rejsen gik godt og vi var fremme ved hotellet omkring kl. 23:45. Undervejs mødte vi den norske delegation.

 

Da det officielle program først startede lørdag kl. 13:30, Italiensk tid, så tog vi på en mindre byvandring om formiddagen på egen hånd. Vores hotel var placeret ca. 700 m fra de store handelsgader. Jeg ved ikke om det bare er os danskere der er vant til altid at være tidligt på den, for der var ikke meget liv i byen kl. 10, og de fleste butikker åbnede først kl. 10:30. En lille smule blev der dog shoppet :)

Vi er lidt trætte ovenpå rejsen på formiddagens tur. Her med Arno floden i baggrunden.Lidt trætte ovenpå fredagens rejse var vi under byvandringen på egen hånd lørdag formiddag. Her ses Arno floden i baggrunden.

 

Vel tilbage på hotellet var det tid til en lille slapper, hvorefter vi kl. 13:30 var klar til at starte det officielle program. Programmet blev startet med en lettere tapas anretning, og derefter byvandring med guide. Vi havde en super engelsk talende guide, og da vi "tabte" nogle fra gruppen undervejs, så fik vi virkelig fuld valuta for pengene ;)

img_0427b1

 

Undertegnede er ikke så kulturel, men vi fik set en del Michelangelo. Michelangelo regnes for den største blandt højrenæssancens universelle kunstneriske begavelser, lige betydningfuld og indflydelsesrig som billedhugger, maler og arkitekt. Michelangelo virkede overvejende i Firenze og Rom, og en af sine væsentlige bestillere var Medici-familien. Medici-familiens sidste kvindelige arving, Anna Maria Louisa (1667-1743), skænkede hele familiens kunstneriske arv til byen Firenze. Derudover gik vi over broen Ponte Vecchio, som faktisk næsten er en lille bydel for sig selv. Selvom vi ikke besøgte den i turistperioden, så var der mange mennesker.

img_0397a2

img_0397a3

img_0397a4

img_0397a5

img_0397a6

 

Da den guidede rundtur var færdig kunne vi ikke nå tilbage til hotellet inden vi skulle være på resturant inde i byen. Vi fandt derfor resturanten fik en kop varm kaffe, og derefter gik undertegnede og Trine på jagt efter badetøj. Der var nemlig en udendørs swimming pool på vores hotel, og den ville vi altså i. Det viste sig dog at være ret umuligt at opdrive et sæt badetøj i Firenze! Men som de nordjyder vi er, så slog det så ikke ud af kurs. Der blev derfor indkøbt billigt undertøj som kunne bruges ;o)

Da vi nåede resturanten igen til oplyst tid, lærte vi igen at italiensk tid nu engang er italiensk tid. Men trods det at vi her skulle udvidede vores repituare af mærkeligt smagt mad, så var det en rigtig hyggelig aften med god stemning og godt musik. Derudover fik vi også snakket med Daniele Orsini, som er manden der helt styr på alle hestene i italiensk travsport. Trine fik gode råd til hvordan hestene muligvis gik bedst, og hvordan de havde præsteret i de seneste starter. Omkring midnat valgte vi at gå tilbage til hotellet.

Søndag startede undertegnede dagen ud med ekstraordinær generalforsamling i FEGAT kl. 9, oversættelse af vedtægter skulle godkendes og kommende plan for arrangerende lande til mesterskaber skulle godkendes. Derefter tog vi alle med bus mod banen i Firenze, undervejs havde vi nogle stop for at kigge på historiske steder. Bl.a. havde vi stop ved Piazzale Michelangelo, hvor der er panorama udsigt over Flirenze.

img_0397a7

 

Nu var det tid for det vi egentlig var taget afsted for, nemlig at kører race ;) Efter en frokost på banen gik vi over på staldsiden og Trine fik klædt om til løbsfarver. Derefter gik jagten ind for at finde hestene, deres trænere og ikke mindst at kommunikere med dem. Den eneste hest som Trine fik lov at opvarme var hendes første kørertur Tilt Di Ruggero. Fælles for Trines første 2 kørerturer var at de skulle sidde i ryg indtil der var 500 m til mål, og den sidste hest skulle bare hurtigst muligt til inderbanen og derfra se hvad den kunne få. Til at hjælpe lidt med oversættelse og gode råd, så fik vi god hjælp af Erik Bondo.

img_0397a11

img_0397a12

Inden det hele gik igang nåede Trine også at give interview til Italiensk tv.

img_0397a10

Desværre var Trines første kørertur Tilt Di Ruggero ikke frisk på dagen, og påtrods af et fornuftigt kørt løb blev den sidst i mål. Men da der var nogle diskvalifikationer i løbet, så kom der lidt point ind på kontoen.

img_0397a8

 

Vi krydsede derfor fingre for Trines bedste kørertur på dagen, Singer Del Ronco, var frisk og klar på opgaven. Efter noget tumult i første sving, så havnede Trine for langt tilbage og da hun ville kører afsted så ville alle afsted. Hesten var rigtig fin, men fik blot alt for langt frem.

img_0397a14

 

Vi satte vi vores tillid til den hest som alle havde grinet af hele dagen; Noodles Bieffe. Italiens mest startende travhest med over 425 starter! En hest der nok ikke helt blev shinet til opgaven, og den havde da også mudder bag ørerne og på kroppen da den tøffede ud til start. Det skulle dog vise sig at Noodles overraskede, og til alles store glæde tog en fornem 4. plads.

img_0614a

Samlet endte Trine på 10. plads ud af 13 deltagere. Vinderen blev den vellidte hollænder Hiltje Tjalsma, finsk sølv og norsk bronze.

img_0397a16

img_0397a17

resultat billede18web2

 

Der blev også tid til vinderbillede med vinderkusken af Gran Premio Duomo, A. Greppi.

img_0397a18

 

Kl. 17 gik turen tilbage til hotellet for et lille hvil, og blive shinet op til gallamiddag. Hvilet tog vi i swimming poolen, for nu havde vi jo dagen inden rendt rundt i hele Firenze for at forsøge og fremskaffe badetøj.

Kl. 19:30 gik turen Vila Viviani Ricevimenti, virkelig en smukt sted, hvor der blev afholdt gallamiddag og vi fik hyldet vinderne endnu en gang.

img_0397a19

img_0397a21

img_0397a20

img_0397a22

img_0397a23

 

 

Mandag middag gik turen igen mod Danmark. Grundet tågen var der en del fly som blev omdirigeret og ikke kunne lande i Firenze. Men heldigvis kom vi hjem til tiden, nogle af vores kollegaer blev op mod 22 timer forsinket!

img_0427b4

 

/Lene Dodensig